OBUĆA

Prikazuju se 0 proizvoda.

POPUST

Artikli na popustima

NOVO

Novi artikli u webshopu

Proizvodi 1-24 od 125

24   60  

Proizvodi 1-24 od 125

24   60  

Ženske patike, cipele i patike    

U današnje vrijeme ljudi stavljaju veliki naglasak na odabir obuće, što posebno vrijedi za ljepši spol, koji je uglavnom pažljiviji i traži kvalitetu i dobar izgled obuće. Ako se na trenutak usredočimo na razvoj obuće u zadnjih 40 godina, jasno možemo uočiti da se redovno pojavljuju novi brendovi i razni modeli obuće. Danas se obuća za bilo koju priliku ili ukus može naći u trgovinama širom svijeta. U našoj internet trgovini ljepši spol može pronaći ogromnu, novu i trendovsku ponudu ženske obuće za razne ukuse i bilo koju priliku, svečani događaj ili slobodno vrijeme. Takođe nudimo brendove koji nastoje ponuditi sinergiju između udobnosti i sportskog ili svečanog izgleda. Ovdje bismo posebno istakli UGG, koji pored klasične tople zimske obuće sada nudi i više ljetnih modela ženske obuće. Dame, njihov svakodnevni život postaje sve stresniji, zamorniji i raznovrsniji, pa im je potrebna obuća koju mogu nositi i tijekom obaveza i kod kuće. Rješenje za ljetnu groznicu je UGG obuća, koja je hibrid između sandala i papuča, a odličan je izbor za slobodno vrijeme i manje svečane prilike.

Najpopularnija ženska obuća

Okrenimo se sada sportu i sportskoj obući. Veoma važan dio sportske obuće su materijali i tehnologija putem kojih se izrađuje obuća. Tehnologija je do sada napredovala da su danas specijalizovane sportske patike dostupne za gotovo sve sportske aktivnosti. Naravno, ovaj trend se neće uskoro završiti, stoga u našoj trgovini nastojimo da naša ponuda ženske obuće bude raznolika, povoljna, kvalitetna i ažurirana prema najnovijim svjetskim trendovima. U tehnologiji uglavnom govorimo o materijalima, konstrukciji đona i naravno, tehnologiji jastuka. Sportske patike za trčanje obično su niske i izrađene su od laganih materijala, jer one pružaju ventilaciju, što je presudno u trčanju. Đon se sastoji od sloja gume, pri čemu trajnost i izdržljivost igraju ključnu ulogu u potplatu. Pored đona, presudna je i sama tehnologija ublažavanja koraka. Ako pogledamo ponudu obuće najvećih marki, brzo možemo uočiti da gotovo svaka marka već ima barem jednu od svoje patentirane tehnologije amortizacije, bilo da su to puma, nike ili adidas patike. Sami materijali za amortizaciju također su različiti, poput pjene ili gela.

Najpopularniji brendovi ženske obuće 

Danas su ženske cipele po sastavu i izgledu skoro potpuni kontrast patikama. Kod cipela najvažniji je sam izgled koji je uglavnom sofisticiraniji i elegantniji i samim tim pogodan za ozbiljnije prilike. Udobnost i lakoća često se žrtvuju u ženskim cipelama, sa izuzetkom sportske obuće, koja se podudara s oba svijeta. Baletanke ili espadrile vrlo su slične patikama, ali ipak postoje razlike. Ženske patike ili tenisice i njihove raznolike siluete omogućavaju nam da vidimo koji su bili sami počeci razvoja patika tokom proteklih decenija. Nekada su patike i cipele bile jedno, ali danas je drugačije jer su patike postale specijalizirane, i patike su sve više posvećene razonodi i laganom vježbanju. Klasične siluete patika koje su posljednjih decenija predstavljene svjetskoj publici i danas se mogu naći širom svijeta, a njihovo mjesto je u samom vrhu hijerarhije popularnosti obuće, posebno nike i adidas obuće. Patike su izrađene od različitih materijala, a glavni naglasak je na udobnosti i retro izgledu.

TAF Internet trgovina

Internet trgovina TAF nudi ogroman izbor ženske obuće najpoznatijih i najtraženijih urbanih brendova, tako da možete pronaći obuću  za gotovo bilo koji ukus. U našem asortimanu najveći naglasak je na urbane brendove, tako da možete pronaći najtraženije i kultne patike najvećih marki kao što su adidas, puma, reebok, converse, ugg i naravno nike. Za sve modne entuzijaste koji su pažljivi i prate najnovije trendove u svijetu obuće, preporučujemo posjet našem blogu #TAF STIL, gdje možete pronaći savjete za obuću, kao i odjeću i trendovske kombinacije, što će vam garantirati da izgledate trendi na ulicama urbanih gradskih sredina. Trendovi se redovito i brzo mijenjaju, pa preporučujemo da redovno pratite naše blogove i ostanete u kontaktu sa najnovijim urbanim modnim trendovima u svijetu. U slučaju da želite biti korak ispred ostalih i istaknuti se u masi, pogledajte našu ekskluzivnu ponudu najtraženije obuće na tržištu. Dobrodošli u porodicu TAF! #daretoplay

Punjenje…