Uvjeti poslovanja

Povratak na podršku

UGOVOR

između

INTERSPORT BH d.o.o. podružnica The Athlete´s Foot TAF Sarajevo I
Džemala Bijedića 160, 71 000 Sarajevo
ID broj 4202156400196,

i

KORISNIKA

kako slijedi

(»OPĆA PRAVILA I USLOVI KORIŠTENJA INTERNETSKE STRANICE I INTERNETSKE KUPOVINE")

I.POGLAVLJE: OPĆENITO

PREDMET

Članak 1.

Ova opća pravila i uvjeti određuju ugovorni odnos između:

 1. korisnika i društva INTERSPORT BH d.o.o. trgovina na veliko i malo, podružnica TAF Sarajevo I, Džemala Bijedića 160, 71 000 Sarajevo (u nastavku »TAF«), glede korištenja i djelovanja internetske stranice www.taf.ba i

 2. korisnika kao kupca i društva INTERSPORT BH d.o.o. trgovina na veliko i malo, podružnica TAF kao pružatelja usluge, tj. prodavača u vezi kupnje proizvoda putem internetske trgovine TAF.

Ova opća pravila i uvjeti vrijede za sve korisnike internetske stranice. Ulazom na internetsku stranicu korisnik potvrđuje da je upoznat s ovim općim pravilima i uvjetima te je u cijelosti s njima saglasan. U slučaju bilo kakvog kršenja ovih općih pravila i uvjeta, INTERSPORT BH d.o.o. trgovina na veliko i malo, podružnica TAF ima pravo upotrijebiti sva pravna sredstva za otklanjanje prekršaja.

ODREĐIVANJE POJMOVA I KRATICA

Članak 2.

Pojmovi i skraćenice imaju sljedeće značenje:

 • ITT (Internet Trgovina TAF): internetska stranica i internetska trgovina TAF na domeni www.taf.ba;

 • OPU (Opća Pravila i Uvjeti): opća pravila i uvjeti korištenja internetske stranice i prodaje (kupovine) proizvoda putem ITT. OPU su dostupni te se mogu pohraniti i reproducirati u PDF obliku klikom na poveznicu OVDJE. INTERSPORT BH d.o.o. trgovina na veliko i malo, podružnica TAF ima pravo prema vlastitoj procjeni bilo kada (povremeno) promijeniti OPU (promjena je vidljiva iz datiranja verzije). O promjeni OPU korisnici su obaviješteni elektroničkom porukom na adresu e-pošte koja je navedena na korisničkom računu ili prethodnom objavom na web stranici. Promjene počinju vrijediti nakon obavještavanja. Svako daljnje korištenje internetske stranici znači prihvatanje najnovije verzije OPU;

 • korisnik: osoba koja posjeti, odnosno koristi ITT, bez obzira na registraciju;

 • kupac: fizička ili pravna osoba koja preda narudžbu ili izvrši kupnju proizvoda putem ITT;

 • poslovnica: je svako prodajno mjesto THE ATHLETE´S FOOT, izuzevši INTERSPORT poslovnice;

 • upravitelj ITT i/ili pružatelj usluge i/ili TAF: INTERSPORT BH, trgovina na veliko i malo, d.o.o. Ložionička 16, Sarajevo, Upis u sudski registar: 26.11.2015. kod Opštinskog suda u Sarajevu, br. 065-0-Reg-15-004148. Iznos osnovnog kapitala: 510.515,80 KM. Matični broj 4202156400005. zastupan po Aida Avdukić, direktorici.

II.POGLAVLJE: KORIŠTENJE INTERNETSKE STRANICE

OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI

Članak 3.

Internetsku stranicu ITT koristite na vlastitu odgovornost.

Sadržaj internetske stranice ITT te bilo koji materijali prikazani na internetskoj stranici dostupni su »kao što je« (»kao što su«), bez ikakvog jamstva, eksplicitnog ili implicitnog (osim u slučaju kupnje proizvoda putem ITT).

Ni u kojem slučaju INTERSPORT BH d.o.o. trgovina na veliko i malo, podružnica TAF ne odgovara za bilo kakvu štetu, uključujući, ali ne ograničeno na bilo koju posebnu, kažnjivu, posrednu, slučajnu ili bilo kakvu posljedičnu štetu, koja proizlazi iz, ili je u bilo kakvoj vezi:

 1. s bilo kojim korištenjem, odnosno nemogućnošću korištenja (privremenim nefunkcioniranjem) ove ITT ili bilo kojeg sadržaja pronađenog ovdje, odnosno objavljenog na internetskoj stranici ITT od strane upravitelja ili od strane korisnika..

  TAF ne garantuje i ne odgovara za tačnost, potpunost, ažuriranost ili pouzdanost bilo kojeg sadržaja ili podataka (informacija);

 2. za poveznice/linkove koje sadrži ITT, a vode do internetskih stranica trećih osoba, odnosno za poveznice koje bilo koji korisnik posreduje do internetskih stranica trećih osoba.

  TAF nema nadzor nad sadržajem internetskih stranica trećih osoba, uslugama ili proizvodima koji su dostupni na internetskim stranicama trećih osoba. TAF ne odgovara za nikakvu neposrednu ili posrednu štetu ili za gubitak koji nastaje kao posljedica korištenja internetskih stranica trećih osoba. Korisnik sam preuzima svu odgovornost kada odluči slijediti preusmjeravanja, odnosno poveznicama koje vode do internetskih stranica trećih osoba;

 3. radnjama bilo kojih drugih registrovanih ili neregistrovanih korisnika;

 4. bilo kakvu štetu ili viruse koji mogu zaraziti vaše računalo, telefon, tablet, opremu ili drugu imovinu zbog pristupa, korištenja ili pretraživanja ove internetske stranice ili prenosa bilo kojeg gradiva, podataka, teksta, slika, video snimaka ili zvuka s internetske stranice. Isto tako, TAF nije odgovoran za njihov gubitak koji bi mogao nastati korištenjem internetske stranice ITT.

ZLOUPOTREBA STRANICE

Članak 4.

Kao uslov za korištenje internetskih stranica ITT korisnik izjavljuje i potvrđuje da neće koristiti internetske stranice u bilo koju svrhu koja je nezakonita ili zabranjena ovim OPU. ITT nije dozvoljeno koristiti na bilo koji način koji bi mogao oštetiti, onemogućiti, preopteretiti ili ograničiti rad internetskih stranica ili zadirati u korištenje internetskih stranica od strane drugih korisnika. Nije dozvoljeno bilo kakvo prikupljanje ili pokušaj prikupljanja sadržaja ili podataka koji nisu izričito dostupni od strane ITT.

AUTORSKA PRAVA

Članak 5.

Internetska stranica je autorski zaštićena, sva prava su pridržana. Svi sadržaji ITT, uključujući i OPU, internetski tekst, oblikovanje i slike vlasništvo su društva INTERSPORT BH d.o.o. trgovina na veliko i malo, podružnica TAF ili ih INTERSPORT BH d.o.o. trgovina na veliko i malo, podružnica TAF koristi na temelju dobivene licence. Sadržaj ITT ne smije se reproducirati, ponovno objavljivati ili distribuirati bez dozvole društva INTERSPORT BH d.o.o. trgovina na veliko i malo, podružnica TAF ili prvobitnog vlasnika autorskih prava.

UPOTREBA ITT

Članak 6.

Usluge ITT (korištenje internetske stranice i kupovina putem interneta) možete koristiti kao registrirani član ITT ili bez registracije Registracija nije uslov za kupovinu putem interneta ili korištenje internetske stranice.

III.POGLAVLJE: KUPOVINA PROIZVODA

REGISTRACIJA I KORISNIČKI RAČUN

Članak 7.

Za korištenje usluge ITT možete se registrirati. Registrovati se mogu fizičke osobe starije od 16 godina.

Prilikom registracije korisnik šalje sljedeće podatke:

 • ime i prezime,

 • adresu e-pošte (korisničko ime).

Pasword će biti automatski odobren korisniku u vrijeme registracije, a korisnik ga može kasnije promijeniti po želji.

Registracija znači unos i omogućavanje gore navedenih podataka s ciljem stvaranja korisničkog računa(profila) koji omogućuje pregled poslovanja u ITT (narudžbe, plaćanje, komunikacija s pružateljem usluge, i sl.). S registracijom se stvori korisničko ime (koje je jednako poslanoj e-pošti) i zaporka. Zaporka je tajna te je korisnik ne smije otkriti trećim osobama. Korisničko ime i zaporka nedvojbeno određuju korisnika te ga povezuju s unesenim podacima. Korisnik je obvezan osigurati da se korisničkim imenom i zaporkom zastupa sam, odnosno osoba, ovlaštena za zastupanje u njegovo ime, te je odgovoran za narudžbe predane pod njegovim korisničkim imenom. U slučaju sumnje na zloupotrebu korisnik je dužan odmah obavijestiti pružatelja usluge putem telefonskog poziva na broj 063 776 183 (»POMOĆ KORISNICIMA). Do korisničkog računa naknadno se pristupa prijavom. Prijava znači da se unosi samo korisničko ime i pasword.

Korisnik je obavezan poslati tačne i potpune podatke. Registrovani korisnik dužan je blagovremeno ažurirati sve promjene podataka na računu (»POSTAVKE RAČUNA«).

Korisnik je registracijom saglasan da INTERSPORT BH d.o.o. trgovina na veliko i malo, podružnica TAF može koristiti osobne podatke u svrhe koje su detaljnije opisane u IV. poglavlju OPU.

Korisnički račun može se bilo kada zatvoriti u skladu sa uputama na internetskoj stranici, koje se povremeno ažuriraju (»ZATVARANJE RAČUNA«), ili predajom zahtjeva za poništavanje korisničkog računa na adresu za kontakt navedenu pod »POMOĆ KORISNICIMA«; uz pisani zahtjev potrebno je priložiti dokaz o vlastitom identitetu i adresi. Nakon potvrde zatvaranja računa od strane INTERSPORT BH d.o.o. trgovina na veliko i malo, podružnica TAF korisnikov račun se briše. Zatvaranje korisničkog računa ITT ne znači odjave od primanja obavijesti (»newsletter«).

CIJENE

Članak 8.

Cijene su navedene u KM te sadrže porez na dodanu vrijednost (PDV). Cijene ne uključuju troškove povezane s dostavom proizvoda. Cijene vrijede za online kupovinu putem ITT.

Cijene nemaju unaprijed određeno razdoblje valjanosti te se bilo kada mogu mijenjati bez posebne prethodne obavijesti. Važeće cijene su one cijene koje su bile važeće u vrijeme kada je informacijski sistem pružatelja usluge prihvatio predanu narudžbu.

Akcijske cijene su posebno naznačene te vrijede za vrijeme objave u ITT. Akcije su objašnjene u „ABECEDI AKCIJA“ koju možete naći OVDJE.

NAČINI PLAĆANJA

Članak 9.

Načini plaćanja su:

  1. debitnim, odnosno kreditnim karticama jednokratno (American Express, Maestro, Master Card, i VISA) ili obročno American Express Rate (do 6 rata), Intesa Sanpaolo Rate (do 6 rate).;

  2. gotovinom prilikom preuzimanja (pouzećem) kod dostave;

U slučaju preuzimanja u poslovnicama The Athlete's Foot (od 4. 12. 2020):

 1. debitnim, odnosno kreditnim karticama jednokratno (American Express, DIN, Maestro, Master Card, Sberbank Pika i VISA) ili obročno (American Express Rate (do 6 rata), Intesa Sanpaolo Rate (do 3 rate), NLB Tuzla Rate (do 6 rata), Raiffeisen Bank BH Shopp (do 6 rata), Sberbank Pika Rate (do 10 rata) UCB Visa Rate (do 6 rata)

 2. gotovinom. )

Upozorenja:

Sve uplate bit će izražene u valuti Konvertibilna Marka (BAM). Naplaćeni iznos na vašem računu debitnim, odnosno kreditne kartice pretvara se u lokalnu valutu prema kursu udruženja kreditnih kartica.

NAČINI DOSTAVE

Članak 10.

Načini isporuke na području BiH su:

 1. preuzimanje proizvoda u poslovnicama od 4. 12. 2020. (izuzevši Intersport poslovnice) – besplatno;

 2. dostava na kućnu adresu koju provodi TAF preko ugovornog partnera Express One d.o.o.. Dostava je besplatna za sve narudžbe.

Za dostavu izvan područja BiH korisnik može poslati zahtjev pružatelju usluga, tako da on pripremi ponudu za takvu isporuku, uključujući rok i trošak ove isporuke.

Proizvodi se dostavljaju u roku 2-5 radnih dana od datuma prijema „potvrde o narudžbi“, osim u iznimnim slučajevima, o čemu TAF posebno obavijesti kupca putem adrese e-pošte, uključujući i predviđeni rok dostave. TAF ne preuzima odgovornost za štetu koja bi mogla nastati zbog dužeg roka isporuke.

Detaljnije o dostavi

Članak 11.

Proizvodi će biti dostavljeni na adresu koja je u narudžbi navedena kao „adresa za dostavu“. Za dostavu narudžbe na adresu mora biti osiguran pristup dostavnog vozila neposredno do lokacije navedene na narudžbi te osigurana mogućnost parkiranja dostavnog vozila na ovoj lokaciji. Isporuka se vrši do ulaza u zgradu. Naručene proizvode kupac je dužan preuzeti u određenom satu i danu na adresi za dostavu. U slučaju da kupac u vrijeme dostave ne može preuzeti pošiljku, u narednih 48 sati pošiljku može preuzeti u najbližoj poslovnici Express One d.o.o.. U slučaju da kupac ne preuzme robu u dogovorenom vremenu te je potrebna ponovna dostava, kupcu se obračunaju dvostruki troškovi dostave. INTERSPORT, odnosno njegov ugovorni izvođač dostave zadržava pravo na primjeren način provjeriti identitet primatelja proizvoda (kupca) – npr. uvidom u javne isprave.

Ako se prilikom preuzimanja pošiljke utvrdi da je pošiljka (paket) oštećen ili su vidljivi znakovi otvaranja, kupac je obavezan odmah, prilikom preuzimanja, pokrenuti postupak reklamacije neposredno kod dostavljača (Express One d.o.o.). U skladu sa pravilima poslovanja dostavljača Express One d.o.o. pošiljka se ne smije otvarati dok se ne završi proces plaćanja i preuzimanja.

OMOGUĆAVANJE INFORMACIJA PRIJE SKLAPANJA UGOVORA

Članak 12.

INTERSPORT BH d.o.o. trgovina na veliko i malo, podružnica TAF se obavezuje da će prije sklapanja prodajnog ugovora korisniku uvijek omogućiti sljedeće informacije:

 • podatke o pružatelju usluge (kompanija, sjedište, poslovna adresa, matični i porezni broj) te podatke za kontakt za brzu i učinkovitu komunikaciju (adresa e-pošte, telefon),

 • glavne karakteristike proizvoda, odnosno usluga,

 • dostupnost proizvoda (svaki proizvod ili usluga koja je u ponudi na ITT trebao bi biti dostupan, odnosno dostavljen u roku koji odabere kupac na temelju ponuđenih mogućnosti pružatelja usluge),

 • cijene proizvoda, odnosno usluga koje sadrže poreze, odnosno moguća druga davanja,

 • uslove i načine plaćanja,

 • uslove, način, mjesto i rok dostave te moguće troškove dostave proizvoda, odnosno rok ispunjavanja usluga,

 • o roku i uvjetima za ostvarivanje prava na raskid ugovora, uključujući i troškove koji terete kupca u vezi povrata proizvoda (Zakon o zaštiti potrošača), okolnostima koje znače gubitak prava na raskid ugovora ili nepostojanje prava na raskid ugovora,

 • objašnjenje postupka prilikom pritužbi s podacima o osobi za kontakt.

 

POSTUPAK NARUČIVANJA

Članak 13.

Naručivanje se odvija na BHS jeziku. Proizvodi se biraju i naručuju iz popisa proizvoda na ITT. Svi proizvodi su dostupni do prodaje zaliha.

Tijek postupka:

 1. „STAVI U KOŠARICU“

  Korisnik odabere željeni proizvod klikom na ikonu „dodaj u korpu“.

  Prije završetka kupnje korisnik je preusmjeren na postupak registracije ili prijave, ili prijave kao član kluba TAF, odnosno zamoljen je da pošalje podatke potrebne za izvedbu narudžbe, i to:

  • adresu prebivališta (ulica, broj ulice, broj pošte, mjesto, država),

  • adresu za isporuku (ulica, broj ulice, broj pošte, mjesto, država),

  • telefonski broj,

  • datum rođenja (neobavezno),

  • ostale podatke vezane uz kupovinu,

  (u nastavku svi su navedeni podaci također jednoznačno nazvani „podaci o kupcu“).

  Prije predaje narudžbe prikazat će se skica narudžbe, pripremljene za predaju, na način da korisnik može provjeriti tačnost unesenih podataka, odnosno primijetiti moguće pogreške te ispraviti, tj. promijeniti podatke vezane uz narudžbu (količina i vrsta proizvoda, podaci o kupcu, način i mjesto dostave).

 2. „POTVRDI NARUDŽBU“

  Klikom na ikonu „potvrdi narudžbu“ (narudžba s obavezom plaćanja) korisnik izjavljuje da u potpunosti razumije te je suglasan sa OPU, da ima odgovarajuću poslovnu sposobnost za sklapanje kupoprodajnog ugovora (odnosno da mu ona nije bila ograničena ili oduzeta).

  Nakon potvrde narudžbe, kupac odabire način plaćanja.

  Klikom na „KUPI“ odnosno potvrdom odabranog načina plaćanja, narudžba je poslana informacijskom sistemu pružatelja usluge.

 3. „PRIMLJENA NARUDŽBA/NARUDŽBA U OBRADI“

  Nakon potvrde narudžbe kupac prima na poslanu adresu e-pošte obavijest „potvrda o primitku narudžbe/narudžba u obradi“, tj. da je narudžba uspješno predana-prihvaćena u informacijski sustav pružatelja usluge. Pravni status primljene narudžbe je „prednarudžba“ i ne obvezuje pružatelja usluge na osiguravanje, odnosno isporuku naručenih proizvoda sve dok narudžba nije potvrđena od strane pružatelja usluge.

  Prihvaćenu narudžbu pružatelj usluge pregleda i provjeri mogućnost isporuke naručenog proizvoda te obavjesti kupca o daljnjem statusu narudžbe i predviđenom roku dostave (obrada narudžbe). Primljene narudžbe obrađuju se u radnom vremenu od ponedjeljka do petka prema redoslijedu zaprimljenih narudžbi, odnosno prema planiranim vremenskim terminima za preuzimanje proizvoda.

  Pružatelj usluge može nazvati kupca na njegov telefonski broj za kontakt, s ciljem osiguravanja tačnosti isporuke (npr. da dogovore odgovarajuće rješenje ukoliko se proizvod ne može isporučiti), odnosno s ciljem provjere poslanih podataka u narudžbi.

  U slučaju narudžbi koje odstupaju od prosječnih narudžbi ili trgovački uobičajenih količina pružatelja usluge, pružatelj usluge ima pravo na kontaktiranje kupca i može zahtijevati drugi način plaćanja, to jest ponude predviđenih platnih sredstava, odnosno zahtijevati odgovarajuće osiguranje plaćanja.

  Pružatelj usluge može primljenu narudžbu potvrditi ili s razlogom odbiti (npr. proizvod nije na zalihi, nije ispunjen zahtjev za odgovarajuće plaćanje, zbog unosa i objave očito pogrešne cijene koja je posljedica automatiziranog prijenosa podataka i sl.). Pružatelj usluge zadržava pravo na odbijanje narudžbe, osobito ako kupac ima nepodmirene obveze prema pružatelju usluge iz proteklih narudžbi, ako je u sukobu s pružateljem usluge vezano uz kupnju preko ITT, ili ako zloupotrebljava pravo na raskid ugovora. U slučaju odbijanja narudžbe kupac prima obavijest „narudžba odbijena“.

  Moguće promjene predane narudžbe za proizvod (npr. brojevi, odnosno veličine, boje, količine i sl.), kupac može predati tako da prije obavijesti o potvrdi narudžbe (tj. izdavanjem računa), pošalje zahtjev za promjenu na adresu e-pošte webshop@taf.ba, odnosno pozivom na broj 063 776 183.

 4. 4. U slučaju potvrde narudžbe kupac prima obavijest „narudžba potvrđena“. Ugovor o kupovini naručenog proizvoda između pružatelja usluge i kupca sklopljen je u trenutku kada pružatelj usluge potvrdi narudžbu, odnosno pošalje elektroničku poruku o potvrdi narudžbe. Od tog su trenutka sve cijene i drugi uslovi prodaje fiksirani i vrijede za pružatelja usluge kao i za kupca. Kupovina obavljena putem internetskih stranica ITI, podrazumijeva se kao kupovina obavljena u skladu sa zakonom važećim u BIH , s time da se kolizijska pravila ne uzimaju u obzir.

  Ugovor o kupovini proizvoda, odnosno predana narudžba s potvrdom, u elektronskom je obliku pohranjena na serveru pružatelja usluge te je dostupna kupcu u svakom trenutku na njegovom korisničkom računu (profilu). Kupac (neregistrovani korisnik) može dobiti kopiju ugovora na temelju zahtjeva u kojem navodi podatak vezan uz izvršenu narudžbu, koju šalje putem e-pošte na adresu webshop@taf.ba; pružatelj usluge šalje kopiju ugovora na adresu e-pošte koja je bila važeća u vrijeme kupnje, odnosno putem pošte na adresu kupca koja je bila navedena u vrijeme kupovine. Ugovor se arhivira (sprema) na vrijeme/rok potreban za čuvanje dokumenata ove vrste, u skladu sa zakonodavstvom, odnosno računovodstvenim standardima.

  Prilikom potvrde narudžbe kupcu se šalje račun u PDF obliku na adresu e-pošte. Na računu je prikazana raščlanjena cijena proizvoda (s PDV-om) te drugim mogućim troškovima. Kupac prima račun u štampanom obliku prilikom preuzimanja, odnosno isporuke proizvoda. Pružatelj usluge sprema elektronsku kopiju poslanog računa na vrijeme potrebno za čuvanje dokumenata te vrste, u skladu sa zakonodavstvom i računovodstvenim standardima.

 5. „NARUDŽBA OTPREMLJENA/PRIPREMLJENA ZA PREUZIMANJE“

  U trenutku otpremanja narudžbe kupac prima obavijest „narudžba je otpremljena/pripremljena za preuzimanje“. Pružatelj usluge u dogovorenom roku pošalje (otpremi) naručeni proizvod, odnosno pripremi ga za preuzimanje. Subotom, nedjeljom i praznicima pružatelj usluge ne vrši otpremu proizvoda te se ti dani ne broje u rok isporuke.

RASKID UGOVORA

Članak 14.

Kupac, koji je potrošač, može u roku 14 dana od preuzimanja proizvoda raskinuti ugovor bez navedenog razloga.

Za ostvarivanje prava na raskid može se koristiti uzorak izjave o odustajanju koji možete naći OVDJE, a kupac može predati i vlastitu izjavu o raskidu iz koje izričito proizlazi da raskidate ugovor, uz navođenje broja narudžbe. Izjava o raskidu je pravovremena ako je poslana u roku određenom za raskid ugovora.

Kupac ponuđaču izjavu o raskidu šalje:

 1. putem adrese e-pošte webshop@taf.ba; prilikom čega pružatelj usluge potvrđuje primanje obavijesti o raskidu ugovora na poslanu adresu e-pošte kupca („raskid prihvaćen“);

 2. putem pošte na adresu TAF WEBSHOP, Džemala Bijedića 160, 71000 Sarajevo; kao datum raskida ugovora vrijedi datum na koji je pismo, odnosno pošiljka, datirana od strane pružatelja usluge poštanskih usluga,

 3. u poslovnicu THE ATHLETE´S FOOT, izuzevši poslovnice Intersport; kao datum raskida ugovora vrijedi datum prijema izjave o raskidu od strane poslovnice. Vraćanje proizvoda u poslovnicu u roku za raskid ugovora podrazumijeva se kao izjava o raskidu ugovora.

Kupac, koji je potrošač, nema pravo na raskid ugovora u slučaju kupovine prehrambenih proizvoda, koji nisu primjereni za vraćanje zbog zaštite zdravlja ili higijenskih razloga (npr. ako je kupac nakon dostave otvori proizvod).

Povrat proizvoda

Članak 15.

Kupac je obvezan vratiti proizvod u roku 14 dana od dana raskida ugovora na način:

 1. dostavom (putem pošte) na adresu: INTERSPORT / TAF WEB TRGOVINA, Džemala Bijedića 160, 71000 Sarajevo. Kupac snosi sve troškove povrata robe. Podrazumjeva se da je kupac pravovremeno vratio robu ako je poslana prije isteka 14-dnevnog roka za povrat. Kao datum otpreme vrijedi datum kada je pošta datirana od strane pružatelja usluge poštanskih usluga; ili

 2. predajom proizvoda poslovnici THE ATHLETE´S FOOT(izuzevši INTERSPORT poslovnice) od 4. 12. 2020.

KKupac je obvezan vratiti proizvod nekorišten, neoštećen te u originalnoj, neoštećenoj ambalaži i nepromijenjenoj količini. Kupac smije pregledati i isprobati primljen proizvod samo u obimu koji je nužno potreban za utvrđivanje stvarnog stanja (prirode, karakteristike, funkcionalnost proizvoda) te kao što se to obično izvodi u prodavaonicama. Svako testiranje koje odstupa od navedenog podrazumijeva se kao korištenje proizvoda, što znači da kupac time gubi pravo na raskid ugovora..Ako je predmet povrata proizvod kupljen kao komplet, potrebno je vratiti sve dijelove kompleta. Povrat pojedinačnih dijelova kompleta nije dozvoljeno.

Povrat novca

Članak 16.

Povrat novca vrši se u roku 14 dana od dana primanja obavijesti o raskidu ugovora te pod uvjetom vraćanja proizvoda. Pružatelj usluge zadržava pravo na zadržavanje povrata primljene uplate do trenutka preuzimanja vraćenih proizvoda ili dok kupac ne priloži dokaz da je proizvode poslao nazad pružatelju usluge.

Pružatelj usluge primljenu uplatu vraća kupcu istim platnim sredstvom koje je upotrijebio, osim ako kupac izričito ne pristane na drugo sredstvo plaćanja i ako kupac zbog toga ne snosi nikakve troškove.

Ukoliko je prilikom kupovine proizvoda bio obračunati popust u bilo kojem obliku (e-kupon, promocijski kod i sl.), vraća se plaćeni iznos novca , ali ne i dio iznosa koji je donio popust.

ODGOVORNOST ZA PROIZVOD - Reklamacije

Članak 17.

Kupac može nakon preuzete dostave ili preuzimanja u poslovnici, reklamirati proizvod ako proizvod nema karakteristike koje je pružatelj usluge izričito obećao, ako su poslani pogrešni proizvodi ili u pogrešnoj količini, boji ili nekako drugačije odstupaju od narudžbe kupca.

Uz reklamaciju se sastavlja reklamacijski zapisnik. Na reklamacijskom zapisniku zapisuju se zamjedbe kupca i zahtijevano izborno pravo vezano uz rješavanje reklamacije. Kupac ima pravo na izbor rješenja, njegov zahtjev (zamjena robe, odobrenje ili povrat novca) bilježi se na reklamacijskom zapisniku. Reklamacijski zapisnik sastavlja se u dva primjerka, jedan primjerka šalje se kupcu.

Naknadne reklamacije proizvoda obrađuju se kao izvođenje zahtjeva iz naslova jamstva ili stvarnih pogrešaka te ih kupac šalje pružatelju usluge putem:

 1. adrese e-pošte webshop@taf.ba,

 2. pozivom na telefonski broj 063 776 183,

 3. 3. pismenom izjavom, poslanom poštom na adresu pružatelja usluge INTERSPORT / TAF WEB TRGOVINA, Džemala Bijedića 160, 71000 Sarajevo.

Materijalni nedostaci

Članak 18.

Pružatelj usluge odgovoran je za materijalne nedostatke proizvoda. Materijalni nedostatak postoji: 1. ako artikl nema potrebna svojstva za svoju redovitu upotrebu ili za promet, 2. ako artikl nema potrebna svojstva za posebnu upotrebu za koju je kupac nabavlja, a koja je bila poznata prodavaču ili mu je morala biti poznata, 3. ako artikl nema svojstva i odlike koje su riječima ili prešutno ugovorene, odnosno propisane, 4. kad je prodavač predao artikl koji nije jednak uzorku ili modelu, osim ako su uzorak ili model pokazani samo radi obavijesti, 5. ako artikl nema svojstva koja inače postoje kod drugih artikala iste vrste i koja je kupac mogao opravdano očekivati prema prirodi stvari, posebno uzimajući u obzir javne izjave prodavatelja, proizvođača i njihovih predstavnika o svojstvima stvari (reklame, označavanje stvari i dr.), 6. ako je artikl nepravilno montiran pod uslovom da je usluga montaže uključena u ispunjenje ugovora o prodaji, 7. ako je nepravilna montaža posljedica nedostataka u uputama za montažu.

Primjerenost proizvoda za normalno korištenje obično se provjerava s obzirom na uobičajenu robu jednake vrste ili uzimanjem u obzir izjava pružatelja usluge o karakteristikama robe, koje je dao pružatelj usluge ili proizvođač putem reklamiranja, predstavljanjem proizvoda ili navođenjem na proizvodu.

Ukoliko proizvod ima materijalni nedostatak, kupac je obvezan pismeno obavijestiti pružatelja usluge o nedostatku, detaljno opisati nedostatak i pružatelju usluge omogućiti pregled proizvoda. Primjer izjave o obavijesti pružatelja usluge o materijalnom nedostatku možete naći OVDJE.

Odgovornost za materijalne nedostatke pružatelja usluge ne postoji u slučajevima koji proizlaze iz sfere kupca (tj. treće osobe), osobito ako nastanu zbog nepravilnog korištenja, mehaničkih oštećenja ili nedovoljnih zahvata (popravaka).

Za pravne odnose stranaka u vezi sa materijalnim nedostatcima, primjenjuju se odredbe zakona o obaveznim odnosima i/ili zakona koji uređuje zaštitu potrošača.

Garancija na ispravnost proizvoda

Članak 19.

Proizvod ima garanciju ako je tako navedeno na garantnom listu ili na računu. Garancija je važeća uz pridržavanje uputa na garantnom listu te uz prilaganje računa pružatelja usluge unutar jamstvenog roka, koji je naveden na garantnom listu, odnosno računu. Ako nema informacije o jamstvu, proizvod nema garanciju ili podaci o tome nisu poznati – u tom slučaju može korisnik/kupac kontaktirati pružatelja usluge s ciljem prikupljanja informacija.

Kupac može ostvariti garanciju neposredno kod proizvođača ili u njegovom ovlaštenom servisu, koji je obvezan izvršiti popravak proizvoda u razumnom roku, a u suprotnom proizvod zamijeniti drugim, jednakovrijednim i besprijekornim proizvodom. Kupac također može ostvariti garanciju kod pružatelja usluge, ali u tom slučaju vrijedi odredba iz prvog stavka.

Povrat proizvoda uz garanciju vrši se u skladu s uvjetima koje proizvođač navede na garantnom listu, kupac povratom proizvoda u garanciji ne snosi troškove.

Preuzimanje proizvoda

Članak 20.

Kupac je obavezan proizvod vraćen pružatelju usluge zbog ostvarivanja reklamacije, stvarne pogreške ili jamstva, preuzeti na adresi za isporuku, odnosno u poslovnici THE ATHLETE´S FOOT od 4. 12. 2020. (izuzevši poslovnice Intersport) , u roku 7 dana od prijema obavijesti.

KUPOVINA ZA PRAVNE I FIZIČKE OSOBE REGISTROVANE ZA OBAVLJANJE DJELATNOSTI

Članak 21.

Predmetni OPU vrijede i u slučaju kupovine za pravne i fizičke osobe registrirane za obavljanje djelatnosti (u nastavku jednoznačno: „poslovni subjekti“) koja imaju sjedište u BIH, osim ako je ovim člankom određeno drukčije..

Postupak kupovine odvija se potpuno jednako kao i za fizičke osobe, s tom razlikom da korisnik u postupku narudžbe odabere mogućnost – označi kvadratić („checkbox“) „račun za poslovne subjekte“ te unese ime poslovnog subjekta, poslovnu adresu, sjedište kompanije, ID i PDV broj ili izjavi (označi) da nije obveznik PDV-a. Korisnik je obavezan poslati tačne i potpune podatke poslovnog subjekta.

Ako korisnik zahtijeva izdavanje računa na poslovni subjekt, podrazumijeva se da je stranka ugovora poslovni subjekt koje je navedeno kao primatelj računa odnosno da je kupoprodajni ugovor sklopljen između pružatelja usluge i poslovnog subjekta.

Korisnik klikom na ikonu „potvrdi narudžbu“ (narudžba s obvezom plaćanja) istovremeno izjavljuje da je zakonski zastupnik odnosno da je ovlašten u ime i za račun poslovnog subjekta sklopiti predmetni kupoprodajni ugovor, da jamči pružatelju usluge da će poduzeće pravilno, pravovremeno i u potpunosti ispuniti sve svoje obveze iz sklopljenog kupoprodajnog ugovora, te se neopozivo i bezuvjetno obavezuje, da će sam, kao solidarni jamac i platac, na prvi poziv pružatelja usluge, ispuniti svaku obavezu, tj. platiti svaki iznos koji poslovni subjekt kao kupac neće podmiriti iz naslova obveza, iz sklopljenog kupoprodajnog ugovora koji je sklopio u ime i za račun poslovnog subjekta.

Ako pružatelj usluge prilikom zaprimanja narudžbe ne može na temelju javno dostupnih evidencija, tj. registara, utvrditi postojanje pravnog lica, pružatelj usluge ima pravo kontaktirati korisnika i zamoliti ga da mu u razumnom roku pošalje primjerene dokaze o postojanju poduzeća, tj. može prema vlastitoj procjeni odbiti primljenu narudžbu – korisnik (kupac) primi obavijest „narudžba odbijena“.

U slučaju da poduzeće, koje je navedeno kao primatelj računa, prilikom prijema potvrde („narudžba potvrđena“), ili kasnije, više ne postoji iz bilo kojeg razloga, ili je protiv poduzeća je predložen ili pokrenut postupak zbog insolventnosti, ili je protiv poduzeća započeo postupak redovite ili sudske likvidacije, korisnik je obvezan o tome odmah obavijestiti pružatelja usluge. U ovim slučajevima pružatelj usluge može pismeno odustati od ugovora.

Kupac koji je poduzetnik, poduzeće ili pravna osoba (tj. nije potrošač), nema pravo na raskid ugovora bez razloga (članak 16. OPU), osim ako je to izričito određeno OPU.

Poduzeće ima pravo ostvariti garancijske i jamstvene zahtjeve iz naslova stvarnih grešaka proizvoda, sukladno zakonu o obvezujućim odnosima.

U slučaju kada prema ovim OPU, ili prema zakonu, poduzeće ima pravo na raskid ugovora ili povrat novca, povrat novca se vraća istim sredstvom plaćanja koje je bilo upotrijebljeno u slučaju kupnje. Pružatelj usluge ima pravo na zadržavanje povrata primljene uplate sve dok ne zaprimi odobrenje potpisano od strane ovlaštene osobe.

OSLOBAĐANJE ODGOVORNOSTI

Članak 22.

Zbog prirode poslovanja na svjetskoj mreži-internetu, ponuda proizvoda putem ITT se ažurira i mijenja često i brzo. Pružatelj usluge nastoji omogućiti jasne i temeljite informacije za predstavljanje osnovnih karakteristika (svojstava) prodajnih proizvoda koje dobije od dobavljača, zbog čega pružatelj usluge ne odgovara za moguće pogreške (nepravilnosti, nepotpunosti) u podacima za moguću štetu koja iz toga može proizaći. Isto tako, zadržava pravo na promjenu informacija bez posebnog prethodnog upozorenja.

Slike (fotografije) proizvoda, objavljene u ITT, su simbolične. Moguće razlike između slike i stvarnog proizvoda (odstupanje u boji, i sl.) ne utiču na specifikaciju samog proizvoda.

Pružatelj usluge se obvezuje omogućiti tačne podatke o cijeni proizvoda. U slučaju da se cijena proizvoda promijenila prilikom slanja, odnosno prilikom predaje narudžbe i prihvatanja, odnosno prilikom potvrde narudžbe u informacijskom sustavu pružatelja usluge, kupcu je (bez obzira na to je li on potrošač) omogućeno odustajanje od kupnje pod uslovima koje određuje članak 17. OPU.

Pružatelj usluge nije odgovoran za privremeno nedjelovanje/nefunkcioniranje ITT.

U ITT ne vrijede sve prodajne aktivnosti koje se izvode u poslovnicama THE ATHLETE´S FOOT, kao na primjer posebne akcije, kao npr. 3 za 2, i sl..

IV.POGLAVLJE: POLITIKA PRIVATNOSTI

SIGURNOST

Članak 23.

Internetske stranice ITT za naručivanje proizvoda te prijenosi podatka zaštićeni su i primjereno tehnički, odnosno elektronički zaštićeni. TAF koristi primjerena tehnološka i organizacijska sredstva za zaštitu prenosa i pohrane osobnih podataka i plaćanja, te s izvođačem ima sklopljen ugovor u svrhu izvršavanja usluga plaćanja putem interneta. Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je SSL protokolom SHA256 sa RSA, dv (domain validated), koju osigurava SSL certifikat izdan od Comodo. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSPay za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

Zbog zaštite od zloupotrebe platnih i kreditnih kartica, TAF može provjeravati informacije povezane s narudžbom kupca. U slučaju da se plaćanje ne izvrši zbog zloupotrebe kreditne kartice, to se dokumentira. Svako sumnjivo ili neuobičajeno korištenje kreditnih kartica prijavljuje se nadležnim tijelima.

Za zaštitu poslanih podataka također je odgovoran i korisnik tako da na odgovarajući način osigura sigurnost svog korisničkog imena i zaporke, te upotrebom odgovarajuće programske (antivirusne) zaštite svog informacijskog sustava, odnosno elektroničke naprave. TAF ne odgovara za moguće otkrivanje ili krađu podataka koja je posljedica neodgovarajuće zaštite od strane korisnika.

OBRADA LIČNIH PODATAKA

Članak 24.

TAF obrađuje sljedeće baze osobnih podataka pojedinaca koje od korisnika primi putem internetske stranice:

 1. lične podatke posjetitelja internetske stranice s korištenjem kolačića,

 2. lične podatke kupaca u internetskoj trgovini,

 3. lične podatke registriranih korisnika ITT,

 4. lične podatke naručitelja na obavijesti (»newsletter«),

 5. lične podatke komentatora na internetskoj stranici.

Lični podaci posjetitelja internetskih stranica (korištenje kolačića))

Članak 25.

Internetska stranica uz prethodnu saglasnost korisnika koristi kolačiće.

„Kolačići“ su tekstualne datoteke na vašem računalu koje pomažu razumjeti želje korisnika i unaprijediti iskustva korisnika stranica. INTERSPORT BH d.o.o. trgovina na veliko i malo, podružnica TAF može sklopiti ugovor s trećom osobom za pomoć kod prikupljanja podataka, ali ih navedena ugovorna strana ne smije koristiti ni u kakve druge svrhe osim za pomoć poboljšanja poslovanja društva INTERSPORT i divizije The Athlete´s Foot. Korištenje kolačića na što je korisnik pristao, može bilo kada naknadno opozvati s odabirom odgovarajuće postavke u pregledniku, s time da to može ograničiti funkcionalnost internetske stranica.

Popis kolačića koje koristi internetska stranica s njihovim opisom, funkcionalnošću, podacima koji se prikupljaju i rokom čuvanja podataka možete naći OVDJE. Prilikom ulaska na internetsku stranicu pojavi se obavijest o kolačićima s mogućnošću davanja saglasnosti za njihovu upotrebu. U obavijesti je također navedena poveznica na popis kolačića.

Lični podaci kupaca

Članak 26.

TAF od kupaca zahtijeva unos podataka koji su nužno potrebni za izvedbu narudžbe. Lične podatke koje dobije s naslova kupovine proizvoda u internetskoj trgovini, TAF koristi isključivo u svrhe izvedbe narudžbe (prodaja, dostava, rješavanje eventualnih zahtjeva kupaca iz narudžbe (reklamacija, garancija), eventualni povrat proizvoda) za vlastite računovodstvene i porezne potrebe i u svrhe neposrednog marketinga običnom poštom. Kupac bilo kada može zabraniti neposredni marketing običnom poštom pisanom obavijesti na adresu INTERSPORT / TAF WEB TRGOVINA, Džemala Bijedića 160, 71000 Sarajevo.

Korisnik je dužan poslati tačne i potpune podatke i eventualne izmjene podataka koji nastanu prije dovršetka izvedbe narudžbe, javiti TAF WEB Trgovini.

TAF osobne podatke koje obrađuje prema ovom stavku u skladu s propisima s područja poreznog prava čuva 10 godina od izvedbe narudžbe, odnosno rješavanja reklamacije ili povrata proizvoda..

Lični podaci registriranih korisnika ITT

Članak 27.

TAF obrađuje lične podatke kupaca koji kupnju obave korištenjem korisničkog računa (registrovani korisnici preko STI) za namjene izvedbe narudžbe u skladu s prethodnim člankom.

Registrovani korisnik s izvedbom kupovine preko svojeg korisničkog računa izričito je saglasan da TAF:

 1. čuva povijest/istoriju njegovih kupovina,

 2. povezuje povijest/istoriju njegovih kupovina s ostalim podacima u njegovom korisničkom računu,

 3. prati i analizira korištenje usluga sa svrhom osiguravanja i poboljšavanja usluga internetske stranice, odnosno trgovine (povećati njezinu funkcionalnost i intuitivnost), odn. ažuriranja programske opreme,

 4. izvodi poslovne analize, t.j. izvođenje marketinških istraživanja sa svrhom utvrđivanja ponašanja i navika kupovanja, segmentiranja te profiliranja kupaca, utvrđivanja zadovoljstva i slično s korištenjem povezanih podataka o kupnjama i drugim podacima iz članskog profila,

 5. mu šalje (njemu) prilagođene ponude proizvoda i usluga.

Korisnik je dužan omogućiti točne i potpune podatke i eventualne promjene podataka redovno ažurirati u svom korisničkom profilu.

Lični podaci naručitelja na obavijesti (»newsletter«)

Članak 28.

Na internetskoj stranici ITT ponuđena je mogućnost prijave na primanje obavijesti (»newsletter«). Obavijesti (»newsletter«) sadrže aktualne ponude, pogodnosti i događaje i njegovih poslovnih partnera, pozive na učestvovanje u nagradnim igrama i natječajima te korisne savjete, novosti i podsjetnike iz svijeta sporta i zdravog stila života.

Obavijesti (»newsletter«) možete primati kao SMS na poslanu broj mobitela ili putem e-pošte na poslanu e-adresu. S prijavom na obavijesti (»newsletter«) izričito ste saglasni s primanjem obavijesti na poslani broj mobitela, odnosno na poslanu e-adresu.

Prijava na obavijesti (»newsletter«) nije uslov za kupovinu putem interneta, registraciju korisničkog računa ITT.

Izvedba narudžbe, zatvaranje korisničkog računa ITT ne utiče na saglasnost za primanje obavijesti (»newsletter«). Korisnik može bilo kada opozvati suglasnost za primanje obavijesti tako da prati upute u svakodobno poslanoj obavijesti.

TAF lične podatke koje obrađuje prema ovom članku čuva 3 godine od opoziva saglasnosti za primanje obavijesti.

Registriranim korisnicima omogućeno je objavljivanje javnih komentara, mišljenja i ocjena proizvoda (u nastavku jedinstveno „komentari“, odnosno „komentiranje“).

Lični podaci komentatora na internetskoj stranici

Članak 29.

Internetska stranica, odn. ITT omogućava javno komentarisanje. Korisnik mora biti svjestan da sve podatke, odn. informacije koje navede u komentarima mogu pročitati, prikupiti i koristiti i drugi koji do njih pristupaju. Objavljeni komentari mogu ostati na internetskoj stranici i nakon zatvaranja korisničkog računa.

Registrovanim korisnicima omogućeno je objavljivanje javnih komentara, mišljenja i ocjena proizvoda (u nastavku jedinstveno „komentari“, odnosno „komentiranje“).

TAF savjetuje da se prilikom komentarisanja ne otkrivaju lični podaci. TAF zadržava pravo na moderiranje, tj. odbacivanje ili uređivanje komentara, u skladu sa politikom moderiranja (posebno ne dozvoljava ili uklanja izjave koje su lažne, uvredljive, obmanjujuće, štetne, izražavaju prijetnje, zloupotrebu, uznemiravanje, ogovaranje ili šire klevete, sadrže nedostojan ili pornografski sadržaj, ili zadiru u privatnost drugih; uznemiravaju, ponižavaju, prijete ili su neprijateljski usmjerene prema pojedincu ili grupi pojedinaca na bilo koji način; reklamiraju sve nezakonite usluge ili prodaju bilo koji predmeta čija je prodaja zabranjena ili ograničena važećim zakonodavstvom, uključujući bez ograničenja predmete čija je prodaja zabranjena ili uređena važećim zakonodavstvom, i sl.). Moguće TAF-ovo neprihvatanje kršenja koje korisnik počini komentarisanjem, ne znači prekid prava na djelovanje u vezi s kasnijim ili sličnim prekršajima. TAF ima pravo u takvim slučajevima, kao i u slučajevima bilo kakve zloupotrebe, provesti sve mjere ili bilo koje druge radnje koje su potrebne za zaštitu svojih prava i interesa, odnosno zbog zaštite prava i interesa drugih korisnika, odnosno bilo kojih drugih osoba.

Bez obzira na navedeno TAF ne preuzima nikakvu odgovornost u vezi s objavljenim sadržajima (informacijama, ocjenama, savjetima, mišljenjima, preporukama, izjavama) koje su predane i objavljene od strane korisnika. Objavljeni sadržaji su stavovi pojedinaca, a ne društva INTERSPORT poslovnica The Athlete´s Foot odnosno TAF Internet trgovine.

Slanjem i objavom sadržaja komentara, korisnik je suglasan i dodjeljuje društvu Intersport BH d.o.o. podružnica THE ATHLETE´S FOOT trajno i krajevno neograničeno, besplatno i ne-ekskluzivno pravo (dozvolu) da sadržaj komentara koristi u potpunosti ili djelomično, da ga reproducira, distribuira, promijeni, stavi na raspolaganje javnosti na bilo koji način i u bilo kojem obliku, javno prene i na druge načine koristi sadržaj komentara u vrhu promocije internet trgovine ITT.

Prava pojedinaca na koja se odnose lični podaci

Članak 30.

Pojedinac ima pravo na pregled (uvid), prepis, kopiranje, dopunjavanje, popravak, blokiranje i brisanje osobnih podataka u skladu sa zakonom koji uređuje zaštitu osobnih podataka. Zahtjev se pošalje pisanim putem običnom poštom na adresu INTERSPORT / TAF WEB TRGOVINA, Džemala Bijedića 160, 71000 Sarajevo, ili putem e-pošte webshop@taf.ba. Uz zahtjev koji nije poslan s e-adrese registriranog korisnika potrebno je priložiti dokaz o identitetu.

Registrovani korisnik može pregledavati i ispravljati lične podatke i sam u svom korisničkom računu (profilu).

Trećim osobama mogu se poslati datoteke pohranjene na vašem korisničkom računu te otkriti podaci koji se prikupljaju prilikom posjete ITT, ako je njihovo otkrivanje potrebno za izvršenje ili osiguravanje postupanja u skladu sa zakonom, propisom ili obveznom odredbom održavanog organa, u svrhe zaustavljanja kazna djela (prevara, zloupotrebe platnih kartica, odnosno drugih zloupotreba usluga internetske trgovine), za zaštitu autorskih prava ili za izvršenje tih OPU.

TAF može bilo koje lične podatke omogućiti trećim osobama ako je takvo otkrivanje neizostavno potrebno (1) za izvršenje ili osiguravanje postupanja u skladu sa zakonom, propisom ili obveznom odredbom državnog tijela, (2) za zaštitu zdravlja i života bilo koje osobe ili za osiguranje imovine, (3) za sprečavanje prijevara, zloupotrebe platnih kartica, odnosno drugih zloupotrebe usluga ITI; (4) za zaštitu prava intelektualnog vlasništva ili (5) za izvršenje tih OPU.

Voditelj baze ličnih podataka

Članak 31.

Voditelj baze osobnih podataka je društvo INTERSPORT / TAF WEB TRGOVINA, Džemala Bijedića 160, 71000 Sarajevo. The Athlete's Foot se obvezuje koristiti podatke samo u svrhe za koje su bili prikupljeni te ih čuvati i štititi u skladu sa zakonom koji uređuje zaštitu podataka. Za potrebe izvođenja analiza TAF omogućava prikupljene lične podatke vanjskim partnerima (ugovorni obrađivači podataka), koji obrađuju posredovane lične podatke isključivo u njegovo ime i za njegov račun, kao što bih ih TAF sam.

ITT nije namijenjena osobama mlađim od 16 godina. Ako roditelji, staratelj ili zakoniti zastupnik takve osobe otkrije da je njegovo dijete poslalo osobne podatke bez njegove saglasnosti, obratite se na našu adresu navedenu pod „POMOĆ KORISNICIMA“.

V. POGLAVLJE: ZAVRŠNE ODREDBE

POMOĆ KORISNICIMA I POSTUPAK ZA PRITUŽBE

Članak 32.

Za tehničku potporu, moguća pitanja, pritužbe ili predaju drugih zahtjeva kontaktirajte nas putem:

 1. adrese e-pošte webshop@taf.ba (24 sata/7 dana),

 2. pozivom na telefonski broj 063 776 183(od ponedjeljka do petka od 9.00 do 17.00 sati),

 3. pošte na adresu INTERSPORT / TAF WEB TRGOVINA, Džemala Bijedića 160, 71000 Sarajevo

IZVANSUDSKO RJEŠAVANJE SUKOBA

Članak 33.

Pružatelj usluge ne priznaje niti jednog izvođača izvansudskog (alternativnog) rješavanja potrošačkih sukoba kao nadležnog za rješavanje potrošačkog sukoba, u skladu sa zakonom koji uređuje alternativno rješavanje potrošačkih sporova.

Kao pružatelj web trgovine na području BiH, objavljuje elektroničku poveznicu do platforme za internetsko rješavanje potrošačkih sukoba („platforma ORS“), koja je dostupna na ovom linkui

RJEŠAVANJE SUKOBA I VAŽEĆE PRAVO

Članak 34.

OPU uređeni su te se objašnjavaju u Skladu sa zakonima važećim u BiH, bez obzira na odredbe o koliziji zakona.

Sve sporove, koji bi nastali u vezi s korištenjem internetske stranice ITT, odnosno OPU ili kupovine proizvoda putem ITT, se ugovorne stranke obvezuju mirno rješavati uzajamnim dogovorom da bi se postiglo obostrano zadovoljavajuće rešenje. Ukoliko to neće biti moguće, se sporovi rješavaju pred stvarno nadležnim sudom u Sarajevu.

OSTALE ODREDBE

Članak 35.

Predmetni OPU predstavljaju cjelovit sporazum između TAF-a i korisnika, vezan uz korištenje internetske stranice ITT, odnosno kupovine proizvoda preko ITT te ih nije moguće mijenjati ili prilagođavati osim u pisanom obliku.

U slučaju da je bilo koja odredba OPU u cijelosti ili djelomično nemoguća za provedbu ili nevažeća, smatra se da ova odredba nije dio OPU, i da ne utječe na valjanost i provedivost drugih preostalih odredbi OPU. Neprovediva odnosno nevažeća odredba se zamjenjuje odredbom koje se najbliža svrhu nevažeće odredbe.

Korisnik ne smije prenijeti prava i obveze iz ovih OPU na treće osobe (uključujući prenos korisničkog računa) bez prethodne pismene suglasnosti TAF-a.

OPU su objavljeni na www.taf.ba.

PRISTANAK PRILIKOM REGISTRACIJE:

Dozvoljavam da INTERSPORT BH d.o.o., Ložionička 16, 71000 Sarajevo, te podružnica TAF ( THE ATHLETE´S FOOT), i INTERSPORT ISI d.o.o., Cesta na Okroglo 3, 4202 Naklo, Slovenija, podatke koje navodim u korisničkom računu (profilu) i koji nastaju mojim korištenjem ovog računa:

 • prate i analiziraju sa svrhom osiguravanja i poboljšavanja usluga internetske stranice, odnosno internetske trgovine (povećati njezinu funkcionalnost i intuitivnost), odn. ažuriranja programske opreme,

 • njihovom obradom izvode poslovne analize, t.j. provođenje marketinških istraživanja sa svrhom utvrđivanja ponašanja i navika kupovanja, segmentiranja te profiliranja kupaca, utvrđivanja zadovoljstva i slično s korištenjem povezanih podataka o kupovinama i drugih podataka iz članskog profila,

 • mi šalju prilagođene ponude proizvoda i usluga.

Trebate pomoć? Tu smo za vas

063 776 183

(9:00-17:00 Pon-Pet)

Kontakt

Punjenje…