OBUĆA

Prikazuju se 0 proizvoda.

POPUST

Artikli na popustima

NOVO

Novi artikli u webshopu

Proizvodi 1-24 od 95

24   60  

Proizvodi 1-24 od 95

24   60  

Muške patike, cipele i patike

Obuća je danas neizostavan pratilac kamo god nas životni put vodio. Posljednjih decenija dramatično se povećao broj brendova, a samim tim i ponuda obuće. U današnje vrijeme na svjetskom tržištu postoji mnogo  različitih vrsta obuće koje pokrivaju praktično bilo koju priliku. Naša internet trgovina i muška obuća idu ruku pod ruku, jer nudimo široku i najnoviju ponudu muške obuće za razne prigode. Počnimo sa sportom i patikama. Najvažniji aspekt sportske obuće je tehnologija koja stoji iza obuće. Tehnološki napredak i razvoj sportske obuće omogućili su nam danas da imamo dostupnu specijalizovanu obuću za praktično svaki sport koji postoji. U slučaju tehnologija, posebno je potrebno naglasiti kvalitetu patika, materijala, đona i što je najvažnije, tehnologiju jastuka.

Najpopularnija muška obuća

Sportske patike za trčanje uglavnom su niske i izrađene su od tekstila, jer je samo ovaj materijal dovoljno lagan i omogućava visok nivo ventilacije, što je obavezno za patike za trčanje. Đon je izrađen od tanke i izdržljive gume, pa je pogodan za trkačke površine kao što su trake za trčanje, asfalt i manje hrapave površine. Najvažniji dio patika za trčanje, naravno, je tehnologija jastuka. Danas gotovo svaka sportska marka ima svoju jedinstvenu tehnologiju prigušivanja koja u osnovi ima iste dvije uloge. Prva je uloga pružiti udobnost nogama dok trče, a druga je vratiti dio energije svakog koraka na sljedeći. Košarkaške patike obično su visočije jer trebaju osigurati stabilnost zgloba. Materijal može biti tekstil, koža ili kombinacija jednog i drugog. Takođe u košarkaškim patikama važna je sposobnost provjetravanja i amortizacije. Cipele dolaze u najrazličitijim veličinama i oblicima, obično su izrađene od kože i imaju sofisticiraniji izgled, pogodne za posao ili posebne prilike. Sportske »cipele«, za razliku od običnih, pružaju veću udobnost i fleksibilnost.

Najpopularniji brendovi muške obuće

Tenisice ili patike imaju puno zajedničkog sa cipelama, ali ne sve. Muške cipele u osnovi su jedna od prvih silueta sportske obuće i nude uvid u same početke razvoja sportske obuće, pa je ponekad bilo praktički nemoguće jasno razdvojiti ove dvije vrste obuće. U slučaju patika sama tehnologija više nije bila toliko važna, jer su se patike počele nositi izvan sporta i postale kultne siluete "životnog stila" i prvi izbor obuće za slobodno vrijeme. Najpopularnije siluete patika potječu iz 80-ih i razvijene su za košarku, a ubrzo su ih usvojili ljubitelji životnog stila; ovdje moramo istaknuti nike i adidas patike odnosno muške tenisice navedenih brendova. Patike mogu biti niske i visoke, izrađene od tekstila ili kože, a glavne karakteristike patika su izgled i udobnost. Patike su u osnovi još uvijek prikladne za sportske aktivnosti, ali više nisu specijalizirana sportska obuća.

TAF Internet trgovina

Naša internet trgovina i maloprodajne jedinice TAF nude širok izbor muške obuće najkvalitetnijih urbanih marki kao što su adidas, nike, puma, New Balance, reebok i mnogi drugi brendovi. U našoj se trgovini najviše fokusiramo na urbani način života, pa su nam najvažniji dio ponude tenisice ili patike. TAF je dom urbanih marki i patika u širokom spektru nijansi i oblika. Kupovina na našoj web stranici je brza i laka, ukratko jednostavna za upotrebu. Naš cilj je da vi kao naš kupac na najbrži, najjeftiniji i najprijatniji način dođete do odabranih patika ili drugih predmeta. Osim nevjerovatnih artikala urbanih brendova, na našoj web stranici možete pronaći i razne blogove čija je tema urbani modni stil, trendovi i noviteti. U slučaju da sumnjate u najnoviju modu ili koje su patike neophodne ove sezone, ne bojte se i posjetite naš blog #TAF STIL i doživite urbano modno prosvjetljenje. Pogledajte i našu ekskluzivnu ponudu najelitnije i najtraženije obuće. Radujemo se što ćemo vas vidjeti u našim trgovinama, zato požurite i preuzmite odabrane patike!

Punjenje…