Sadržaj

YOUR STORY, YOUR FOOTPRINT #daretochange

adidas Originals nas već desetljećima uveseljava proizvodeći neke od najkultnijih modela svih vremena. Sada su se odvažili otići korak dalje i proizvesti liniju obuće od recikliranih, ekološki prihvatljivih materijala. Sam pristup izradi obuće ostao je istovjetan izvorom. Clean Classics linija posebna je zbog svoje eco-friendly izrade za čije potrebe je kreiran i potpuno novi logo.  Ove je sezone adidas odlučan u namjeri da provede što više ekološki prihvatljivih odnosno održivih odluka. Jedino zajedno možemo uspjeti!  #daretochange

THE CLEAN CLASSICS naziv je za kolekciju ekoloških predmeta koji se uglavnom sastoje od otpadnih materijala (70%). Modeli su ukrašeni zanimljivim natpisom: THIS SHOE ALONE WILL NOT SAVE THE PLANET.

Neki od naših omiljenih modela doživjeli su ekološki prihvatljivu preobrazbu – izrađene su od 70% otpadnih materijala. “The Clean Classics” je kolekcija koja pozornost usmjerava na problem kojeg trenutno vidimo u cijelom svijetu. Previše otpadnih materijala, plastike i ostalih nepotrebnih tvari.

Modeli okupljeni u kolekciji pod nazivom “The Clean Classics” jednostavnog su dizajna i čistih linija. Ukrašeni su detaljima poput natpisa THIS SHOE ALONE WILL NOT SAVE THE PLANET na bočnoj strani patike. Na jeziku je vidljiv “The Clean Classics” natpis zajedno sa logom, posebno dizajniranim za ovu ekološki prihvatljivu kolekciju.

Patike su izrađene od veganske kože i otpadnih materijala. Redizajniran je kožni gornji dio, ali i đon koji je sada izrađen od reciklirane gume. Izgled ovih modela upotpunjuju ulošci izrađeni od pluta.

adidas je u pravu kada kaže da ova patika neće sama spasiti planet od globalnog zagrijavanja, ali će zasigurno imati manje štetan utjecaj na okoliš. Nosi “The Clean Classics” modele, sudjeluj u očuvanju okoliša, osjećaj se dobro i izgledaj sjajno!

Mi u The Athlete’s Foot-u vjerujemo da je uspjeh našeg ( i svačijeg) brenda povezan sa zaštitom okoliša u kojem živimo. Stoga ćemo postupno integrirati održive inicijative i proizvode kako bismo umanjili utjecaj našeg ugljičnog otiska i ostavili bolji svijet za buduće generacije.

Još smo uvijek daleko od zelene tvrtke, ali poduzeli smo i poduzimat ćemo male korake kako bismo pridonijeli održivom svijetu. Pitate se kako možemo pridonijeti boljitku i promjeni?

Zajedno s našim partnerom adidasom pokrećemo našu prvu održivu inicijativu europskih razmjera kako bismo mogli krenuti prema kružnoj ekonomiji i maksimalno iskoristiti život svakog proizvoda!

adidas SUPERCOURT

adidas STAN SMITH

adidas SUPERSTAR

adidas CONTINENTAL 80