Sadržaj

Adidas Superstar je klasična ikona koju vole svi, od najmlađih do najstarijih. I danas su jednako obožavane kao i prije 40 g. Ponosno nose status patika koje možete nositi svaki dan i kombinovati ih na sve moguće načine.

Adidas Superstar je bezvremenski klasik i njegov retro izgled uklapa se u brojne modne stilove. Možete ih kombinirati uz hlače, trenerke otvorenih nogavica ili razigrane haljinice. Doista je patika koja paše na sve! Hype oko ovog modela traje unazad nekoliko godina i svakodnevno ih viđamo na lokalnim ulicama. Udobne, retro i jednostavne a opet tako svestrane!

Prvobitno su zamišljene kao niska varijanta modela Pro Shoe, sa kožnim dijelom i gumenom zaštitom za prste. Kasnije su postale poznate pod imenom ˝shell shoe˝ ili ˝shell tops˝. Osamdesetih godina su bile iznimno popularne  na ulicama, posebno među košarkašima i pripadnicima hip-hop i rap kulture.  Svjetsku slavu donijela im je poznata hip-hop skupina Run-D.M.C. Brzo nakon toga Superstar je postao omiljen među NBA igračima NCAA. Među prvim poklonicima ovog modela našao se Kareem Abdul Jabbar.
Prije nekoliko godina Adidas Superstar doživio je temeljitu promjenu, prvenstveno u korištenju modernih materijala. Superstar 2 dobile su manje, udobnije i modernije ruho. I dalje su tvrde i izdržljive izvana ali i mekane i udobne iznutra. Njihov gornji dio je i dalje kožni sa mekanom tekstilnom podlogom koja osigurava udoban i lagan korak. Adidas logotip krasi prednju stranu jezika. Baš kao i starije verzije, i ova verzija ima đon napravljen od posebne gume za bolje prianjanje uz podlogu. Na ključnim mjestima vidljivi su detalji poput posebnih šavova koji ovoj poznatoj ikoni daju još unikatniji izgled.

Za nastanak SUPERCOLOR varijante Adidas patika zaslužna je svjetska zvijezda i modna ikona Pharell Williams. U suradnji s Adidasom, njegova pjesma ˝Happy˝ poslužila je kao inspiracija za stvaranje ove živopisne obuće koja se mogla kupiti u čak 50 različitih veselih boja.

Lorde, Kylie Jenner, Gigi Hadid, Dakota Fanning, Emma Roberts, Emma Stone, Kristen Stewart, Rita Ora, Katie Holmes i brojni drugi viđeni su nebrojeno puta noseći ovaj kultni model. Zašto ih ne biste nosili i Vi?

O Adidasu

Adidas je mnogo više od sportske marke, zapravo je sportska institucija. Marku s tri linije utemeljio je 1924. Adi Dassler. Ime Adidas sastavljeno je od njegovog imena i prezimena. U početku su proizvodili nogometnu obuću, ali brzo su proširili svoju ponudu na trčanje, a kasnije praktički na sve sportove koji se mogu zamisliti. Danas se njihovi proizvodi razvrstavaju u različite kolekcije. Neke od njih su Adidas by Stella McCartney, Adidas Originals… Svi njihovi proizvodi se ističu izvrsnom kvalitetom proizvodnje, tehnološkim savršenstvom, suvremenosti, izvrsnim dizajnom i izgledom.